De bästa skidorterna i Sverige

Skidåkning är en mycket populär vintersport. Det krävs att det finns snö för att kunna utföra sporten. Längdskidåkning går att utöva i de flesta delarna av Sverige så länge det finns snö. Ofta brukar golfbanor och idrottsanläggningar preparera spår. När det gäller utförsåkning krävs det dock att det finns backar. Det är inte lika lättillgängligt och de flesta åker till särskilda skidorter för att åka skidor. Här kan du läsa mer om svenskarnas populäraste skidorter i Sverige.

Populära skidorter i Sverige

Svenskar behöver vanligtvis inte åka särskilt långt för att kunna åka skidor. En fördel med vårt kalla nordliga klimat är att det bjuder på snö under många månader under året. Några av de populäraste skidorterna är Åre, Sälen, och Vemdalen.

Åre

Åre i Jämtland är Sveriges största skidområde. Här har tre världsmästerskap och över 100 världscuptävlingar arrangerats. Här finns 42 liftar och Åreskutans, som är det högsta berget, höjd över havet är 1420 meter. Åre är en av Sveriges viktigaste turistnäringar med ett mycket stort antal turister som besöker orten varje år. Detta har dock även negativa konsekvenser på naturen och lokalbefolkningen. Det finns mycket goda förbindelser och det är lätt att ta sig till Åre med flyg, buss, tåg och bil.

Sälen

Sälen, som mer korrekt benämns som Sälenfjällen, är en mycket populär skidort i Dalarna. Det är Sveriges sydligaste fjällområde vilket gör det till en mycket välbesökt ort bland svenskar som bor i de södra delarna av landet. Fjälltopparna ligger cirka 900 meter över havet och det finns flera olika skidsystem.

Vemdalen

Vemdalen är ett något mindre skidområde som ligger i Härjedalen. Det är dock Sveriges tredje största skidområde med flera nedfarter. Här finns tre skidorter: Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö-Storhogna. Dessa ligger relativt nära varandra och besökare kan passa på och besöka samtliga orter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *