Kampsporter

Kampsport är samlingsnamnet för de sporter som innehåller någon form av närstrid. Vissa är negativt inställda till denna typ av sport eftersom de är emot våld. Många kampsporter handlar dock inte om riktiga slag, utan snarare om kroppskontroll och självförsvar. Kampsporter är en mycket bra träningsform för dig som vill träna smidighet, rörlighet och styrka. Här kan du läsa mer om några av de vanligaste.

Vad är en kampsport?

En kampsport är en träningsform eller sport som innehåller en sorts närstrid. Det finns många olika kampsporter, bland att boxning, taekwondo, karate, brottning, fäktning, MMA, judo, jujutsu och kickboxning. Många av dem skiljer sig markant från varandra, men gemensamt för samtliga är att utövandet är mycket kontrollerat. Det finns tydliga regler som måste följas för att garantera säkerheten och minimera skador.

Vissa kampsporter är olympiska sporter, men långt ifrån alla. Fäktning, brottning, boxning, judo och taekwondo är med i det officiella olympiska programmet. Fäktning, brottning och boxning har varit med sedan tidigt 1900-tal eller tidigare, men judo och taekwondo lades till senare. Nytt för sommar-OS 2020 i Tokyo är att karate är en ny sport. Karate är ett kamp- och självförsvarssystem som är en mycket populär sport i Japan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *