Motionera under coronavirusets framfart

Den här våren kommer att gå till historien som en av de mest ensamma och instängda vårarna. Detta på grund av coronaviruset som satt skräck i oss och gör att vi inte vågar oss ut och socialisera i samma omfattning som tidigare. Rädslan för att bli smittad och bli allvarligt sjuk eller i vissa fall till och med kosta liv gör att vi stänger in oss i väntan på att viruset ska lägga sig.

Sverige ännu inte lika begränsat som andra länder

I Sverige har vi dock fortfarande en del frihet kvar till skillnad från i andra länder. I exempelvis Spanien och Italien är hela landet satt i karantän och man får inte lämna huset såvida det inte är absolut nödvändigt. Med andra ord får man lov att gå till läkare, apotek eller närmsta livsmedelsbutik för att handla nödvändiga livsmedel. Man får inte lov att gå ut och gå på promenad eller besöka vänner. Så har det varit i två veckor och kommer vara i åtminstone två veckor till. Det i sin tur leder till att det blir enorma ekonomiska påfrestningar på de branscher som inte får lov att hålla öppet, och även allmänhälsan får sig en törn då människor inte får gå ut och motionera.

Det är fortfarande möjligt att motionera i Sverige

För oss i Sverige finns det fortfarande goda möjligheter att motionera. Dock är det väldigt viktigt att använda sitt sunda förnuft. Att gå till gymmet är inte att rekommendera och därför måste man ta till andra former av motion. För att få några tips så är det bara att fortsätta att läsa.

Cykla

Att cykla är ett utmärkt motionsalternativ, men se till att cykla med avstånd från andra människor för att minimera risken att smittas. Se till att kontrollera din cykel nu när den kanske stått i garaget eller i förrådet under vintern. Märker du att däcken är dåliga kan du surfa in på tooorch.com för att köpa nya till bra priser.

Löpa eller promenera

Så länge vi inte är satta i karantän får vi lov att gå ut och löpa eller promenera. Även här gäller det att man ser till att hålla avstånd från främlingar. Ta gärna omvägar för att slippa stöta på andra. Det är nämligen bättre att ta det säkra före det osäkra i dessa tider. Ett alternativ kan därför vara att köra ut till landet och löpa eller promenera där. Då får du även lite nya vyer och intryck som kan vara skönt när du motionerar.

Detta är ju allmänna träningstips man kan använda året om, och som även fungerar nu när coronaviruset härjar. Men ännu en gång, se till att undvika mänskliga kontakter och använd ditt sunda förnuft.